Anmäl er till höstens bästa internationella händelse!

Den 29-30 oktober är det dags för FN-konferens för alla SSU:are i hela landet. FN grundades 1945 med syftet att verka för fred världen över. Idag består FN 192 stater och dess syfte är detsamma. Eller? När världen blir allt mindre och de globala utmaningarna allt fler och större är frågan vilken roll FN ska spela i dagens värld på den internationella arenan? Är FN slut eller behöver FN bara en ny väg? Hur ska FN reformeras? Vilken roll ska FN ha i framtidens internationella politik? Hur kan Sverige återigen bli en stark röst i FN? Vilken roll spelar vi unga in i reformationen av FN?

Detta är alla frågor som är relevanta och som bör diskuteras. Därför samlas vi SSU:are för att diskutera utrikespolitik och FN:s roll i världen. Att jobba för att reformera FN är en av vår generations största utmaningar och socialdemokratin har alltid varit en stark röst för fred och mänskliga rättigheter i världen. De senaste åren har socialdemokratins röst i världen tystnat och istället för att sätta agendan har vi replikerat Moderaterna och på så sätt även svikit de människor som dagligen kämpar för frihet och sina rättigheter. Det är dags för oss att åter bli en stark röst i världen, för frihet, demokrati och mänskliga rättigheter.

Inbjudna gäster är bla Pierre Schori, Jens Orback, Gabriel Wikström, Lena Sommestad, Lena Hjelm-Wallen, Laila Naraghi. Konferensen anordnas tillsammans med Palmecenter, ABF, Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt. Konferensen kommer äga rum i Göteborg.

Distrikten står själva för resan (sök resebidrag från förbundet!!) Vi står för boende och mat.

Intresseanmälan görs till ombudsman Gösta Brunnander: gosta.brunnander@ssu.se
Skicka följande uppgifter: namn, personnummer, distrikt/klubb, mejladress, telefonnummer

Det kommer bli en grym helg!!

Hanna Lindquist, 0707127179 eller hanna_lindquist@hotmail.se
Joel Harde, 0765502395 eller joel.harde@gmail.com

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under MÖTEN/EVENTS/KAMPANJER

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s